Thursday, November 20, 2014

Filmer i anledning #transminnedagen #TDoR

Beautiful boxer
Filmen er basert på den sanne historien om Nong Toom, en gutt fra fattige kår som blir oppdaget som boksetalent og ender som thailandsk mester. Men han kjemper sin egen kamp, for å bli den han føler seg som - som en kvinne.

An Englishman In New York

John Hurt spiller rollen som Quentin Crisp. Quentin opplever stor suksess inntil en sleivkommentar om at ”Aids er en forbigående trend” fører til at han mister venner og nærmest blir utstøtt. I denne perioden møter han den HIV-positive kunstneren Patrick Angus og performance-artisten Penny Arcade, og disse vennskapene blir begynnelsen på Quentins vei tilbake – og et nytt publikum får gleden av å oppleve Quentin Crisp for første gang. Dette er en veldig undervurdert film, som (så vidt jeg vet) aldri gikk på kino.


Tomboy

En gripende film som befinner seg i skillet mellom uskyldig barndom og en gryende, røff ungdomstid. Den er en følsom, realistisk og til tider komisk, med sterke prestasjoner fra alle involverte.

Filmen handler også om forhold mellom barn, mellom barn og foreldre, og til og med det mer komplekse forholdet mellom ens hjerte og kropp.

Tomboy har vunnet en rekke priser. Deriblant Teddy-prisen under filmfestivalen i Berlin.


Det er mange andre filmer jeg kunne anbefalt, men håper dette var litt inspirasjon til å se mange filmer om trans*!

No comments: