Monday, May 21, 2012

Украина - мы не будем подведет!

16. mai bestemte Ytringsfrihetskomiteen i Ukrainas parlament seg for å støtte lovforslag 8711 som vil forby "propaganda om homoseksualitet" i Ukraina. I uke 23 (4.-8. juni) vil parlamentet votere over loven.

I går, den 20. mai, skulle det egentlig arrangeres en Pride-parade, men etter anbefaling fra Amnesty, ble det besluttet ikke å holde paraden ved tidligere valgte arena. 1000 "hooligans" stod klare til å møte de homofile. Lederen ble banket opp. Politiet nektet å mobilisere flere enn 200 politistyrker.

Ultranasjonalistpartiet Svoboda sier i en uttalelse: "20. mai 2012 annonserte en gruppe av seksuelle perverse i Kiev den såkalte gaypride-parade. Målet med dette arrangementet var å undergrave de tradisjonelle moralske verdier gjennom et show av aggresjon mot flertallet av Ukrainas befolkning som ikke deler de perverse levesett og det blir pålagt andre. Nasjonalister og publikum fortsetter å opprettholde offentlig orden i det sentrale Kiev for å kunne stoppe de perverses illegale handlinger når som helst".Snart kan det altså bli forbudt å vifte med regnbueflagget i Ukraina. Jeg blir sint, opprørt og veldig trist!

LLH vedtok på sitt landsstyremøte i april en resolusjon til støtte for LHBT-befolkningen i Ukraina og Russland, men det er nå på tide å gjøre mer enn å bare sende uttalelser! 

Vi kan ikke sitte stille og se på at våre brødre og søstre i øst blir banket opp og utsatt for trusler! Vi kan ikke godta at lover som er i strid med menneskerettigheter vedtas!

No comments: