Friday, May 25, 2012

Moskva Pride.

Den sjuende Moskva Gay Pride vil finne sted 27. mai uten samtykke fra myndighetene. Dette er en offisiell erklæring fra organisasjonskomiteen:

Organisasjonskomiteen i Moskva Gay Pride bestemte den 25. mai å holde den syvende Gay Pride søndag 27. mai uten samtykke fra byens myndigheter.

Arrangementet vil bestå av to aksjoner - klokken 13 nær inngangen til Moskva Dumaen ved Petrovka, 22, og kl 14 på Tverskaya plassen foran Rådhuset i Moskva på Tverskaya, 13.Temaet for Moskva Gay Pride i år vil være fordømmelse av loven forby såkalte fremme homofili blant mindreårige tatt i forskjellige russiske regioner. Moskva Bystyret har også nylig begynt å diskutere dette lovforslaget i hovedstaden. Organisasjonskomiteen konstaterer at byens myndigheter sjuende året på rad med ulovlig utestengt en fredelig offentlig handling av LHBT-samfunnet, inkludert brudd på konvensjonen om beskyttelse av menneskerettighetene og de grunnleggende friheter og Den europeiske menneskerettighetsdomstol i saken, "Alexeyev mot Russland" på ulovligheten av homofile forbud Pride i Moskva.

Dette er også i strid med avgjørelser i Den europeiske menneskerettsdomstolen. I forbindelse med beslutningen om å gjennomføre Moskva Pride i strid med de statlige myndighetene, oppfordrer organisasjonskomiteen i Moskva Gay Pride kun dem som er klar over de mulige negative konsekvensene knyttet til gjennomføring av arrangementer til å delta. Dette ut i fra tidligere erfaringer der man har blitt utsatt for vold og fengsling. Medlemmer av ukoordinerte aktiviteter kan bli anholdt av politiet, ble brakt til administrative ansvar, og kan bli angrepet av de som motsetter seg rettighetene til LHBT-samfunnet.

Kilde: http://www.gayrussia.eu/russia/4346/
Les også hva jeg skrev i fjor: http://alligatorill.blogspot.com/2011/05/half-world-away.html

Ut over dette kan jeg bare si at jeg er mektig imponert og rørt over hva våre søstre og brødre i øst utsetter seg for. I kampen for like rettigheter. I kampen for verdighet. I kampen for noe som burde være helt naturlig.

No comments: