Saturday, August 15, 2009

Litt seint ute, men dog... homoaldersheim

For ei stund sidan kunne vi lese på LLH sine nettsider at Sverige får homoaldersheimar. Dette er sjølvsagt mange skeptiske til, utan at eg kan skjøne kvifor. Kvifor skulle det ikkje fungere i Noreg når det fungerer i Nederland, og når svenskane har funne ut at det er ein god idé? Kvifor skal ikkje vi seie jatakk til dette dersom det kan gi enkelte ein meir verdig alderdom?

Då eg sat i styret til LLH Oslo og Akershus var eg med på oppstarten av prosjektet "Gammel, grå og homo" om eldre LHBT-personar. Sluttrapporten frå dette prosjektet kan du lese her. Interessant lesing som får ein til å tenkje litt meir.

Kva meiner du?

1 comment:

Bjørn said...

Se Homoaldershjem i Norge?

Argumentet mot homoaldershjem er naturligvis at segregering er dumt og at verden ikke vil gå framover hvis ikke homofile påvirker holdningene der de er - blant heterofile.

Men dette motargumentet krever at vi pålegger 70-, 80- og 90-åringer å fronte holdningskampen i sine egne hjem. (For aldershjemmet er hjemmet til de som lever der.) Det er for mye å kreve.

Så jeg er tilhenger: så lenge det er et stort problem at homofile møter negative holdninger fra både ansatte og beboere på aldershjem, kan et homoaldershjem fungere som en sikkerhetsventil.