Saturday, January 04, 2014

President Putin prøver å være smart, vi må outsmarte han!


I dag hørte jeg på nyhetene at president Vladimir Putin har gitt etter for press IOC og opphever forbudet mot politiske protester under vinter-OL i Sotsji. Etter hvert har jeg lært at Putin sjelden gir noe uten å ta noe tilbake, og heller ikke denne gangen. For at demonstrasjonene skal kunne gjennomføres må de nemlig godkjennes av de lokale myndighetene, og hvor stor sjanse er det for at de godkjenner noe som Putin ikke vil like? Han har tross alt gitt dem OL som for dem er en glimrende mulighet til å markedsføre Sotsji og områdene rundt, og det vil uten tvil gi verdifulle kroner både under og etter lekene. Da vil de selvsagt ikke sette Putin i et dårlig lys.

Jeg tror derfor ganske sikkert at vi ikke får se demonstrasjoner mot behandlingen lhbt-personer får, mot kårene for russiske jøder eller andre menneskerettighetsbrudd som skjer daglig i Russland. Vi kommer til å få se et glansbilde av flott natur og glade mennesker. Kanskje de til og med manipulerer inn en og annen fornøyd homofil ute i OL-løypen. Kanskje det blir Sotsji-OL sin rev*?

* Mange vil huske NRKs flotte bilder fra vinter-OL på Lillehammer i 1994, der det plutselig dukket opp en rev langs langrennssporet. Seerne fikk ikke vite at bildene av reven var arkivmateriale, hentet fram for å styrke sjarmen og opplevelsen ved OL-sendingene.

No comments: