Monday, January 20, 2014

Hva dreier det seg egentlig om? @Erna_Solberg

(Stod også på trykk i BA 20. januar 2014)
OL I Sotsji nærmer seg med stormskritt, og statsminister Erna Solberg skal reise til Sosji for å heie på de norske utøverne. Vi er tross alt verdens beste vintersportsland, og da skulle det vel bare mangle at ikke statsministeren var til stede! Verken Tysklands forbundskansler Angela Merkel eller USAs president Barak Obama drar til OL, og de tilhører jo også store vintersportsland.  
 Dagsnytt 18 - i Solbergs fravær - sa Astrup nylig at det var viktig at Norge var i Sotsji, slik at man kunne ta opp menneskerettighetsspørsmål med Russland, og at dette er noe man gjør i alle samtaler med landets ledelse. Jeg velger å trekke dette noe i tvil. Solberg var ute før nyttår og sa at hun ikke ville bruke OL til å protestere, da hun ikke hadde troen på slike virkemidler. 
I den tidligere nevnte Dagsnytt 18-sendingen sa Astrup at Norge var så små at ingen ville legge merke til om Solberg var der eller ikke, så derfor kan hun bare dra. Dersom man ønsket at det skulle bli lagt merke til, så bør man gå ut i mediene og fortelle at Norge lar være å sende sin statsminister som en protest. Det er jo det USA og Tyskland har gjort. Om Norge er så viktige handelspartnere tror jeg nok det vil bli lagt merke til. Hva har vi egentlig å tape? 
Det har flere ganger blitt sagt fra regjeringens side at utenriksminister Børge Brende tok opp menneskerettighessituasjonen med med Russlands utenriksminister rett etter at han ble minister. Det er selvsagt veldig flott, men vi har imidlertid ikke hørt noe om hva som ble sagt. 
Til slutt vil jeg si at jeg er imot en boikott av de olympiske lekene, vi må stå sammen med våre naboer i øst, men boikotte homofobi og andre brudd på menneskerettighetene!

Torill Frøise
Fungerende leder Rødt Hordaland

No comments: