Wednesday, June 26, 2013

...samtidig i Russland...

I dag åpner Pride park på Rådhusplassen i Oslo. Det er hovedområdet for Skeive dager som varer frem til søndag. Lørdag er det parade gjennom byen, og man forventer over 10 000 i paraden og det tidobbelte som tilskuere.

Samtidig skrur Russland igjen klokka tilbake. I dag signerte Putin på loven som gjør det ulovlig å informere mindreårige om det de kaller "ikke-tradisjonelle relasjoner".

I går ble leder av LHBT organisasjonen "Coming Out" i St. Petersburg bøtelagt  fordi de bestred den såkalte loven om "utenlandske agenter."  Ingen av tilhengere av organisasjonen var fikk være tilstede i salen, inngangen var blokkert av nasjonalister.
I tillegg er sjansen for at priden som er planlagt på lørdag i St.Petersburg blir ulovlig stor. De har allerede fått to avslag.

Dette er bare noen få av overgrepene som skjer mot russiske lhbt-personer i disse dager, og et klart signal på at vi trenger pride!

Lørdag skal jeg gå i parade mye for å vise solidaritet med våre søstre og brødre i Russland og i de over 70 andre landene der det fremdeles er ulovlig og i tillegg farlig å være open lesbisk, homofil, bifil eller transperson.

Bli med du også!

No comments: