Thursday, April 11, 2013

Russia: Censor "Gay"? NO WAY!Jeg har fulgt utviklingen i Russland over de siste årene. Mens vi her i vesten stadig får flere lover som skal beskytte oss mot diskriminering. Vi har handlingsplaner som sier at skoleelever skal få informasjon om hva det vil si å være lesbisk, homofil, bifil og transperson. Vi bygger stadig vekk ned fordommer, mens vårt naboland i øst bygger opp sine.

Den 25. mai blir mest sannsynlig antipropagandaloven i Russland vedtatt. Dette vil si at det er ulovlig å snakke om saker som har med lhbt (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) til mindreårige. I enkle ord vil dette si at det er forbudt å vise at man er lhbt, forbudt å informere skoleelever om temaet og forbudt å omtale det i media. I alle fall om man omtaler det i positive eller ikke-negative vendinger.

Dette kan vi ikke finne oss i! Vi kan ikke sitte stille og se på at menneskerettighetene brytes!

Jeg oppfordrer derfor til å bli med oss og vise at vi bryr oss. Det vil bli trykket opp plakater, men ta også gjerne med egne. Jeg håper at mange vil være med oss på dette! Vis solidaritet med lhbt i Russland og vis myndigheteen der at vi ikke finner oss i det!
 

Meld deg gjerne på eventen på Facebook. 


Les også mer om det internasjonale initiativet "Censor "Gay"? NO WAY!" her. Her kan du også finne logoen dersom du for eksempel vil gjøre som meg å lage en egen t-skjorte, plakat eller lignende.

No comments: