Thursday, March 01, 2012

Takk Sherlock!

Har nettopp sett siste episode av BBC-serien Sherlock. Da jeg hørte at det vat siste ble jeg litt sjokkert. Den hadde jo nettopp begynt? Nå når det er slutt er det selvsagt trist. Jeg vil se mer. Jeg vil at romansen mellom Sherlock og Watson skal utvikle seg. Jeg vil Bli amazed. Thrilled.

Samtidig. BBC kan det med å lage serier. De drar det ikke ut i det langtekkelige som mange amerikanske serier tenderer å gjøre. Ta feks "Queer as folk". BBC stoppa etter et passe antall episoder, når det ikke var mer å hente hos karakterene. Jeg ville jo gjerne at det skulle være mer da også, men samtidig ikke. Den amerikanske versjonen dro det ut. Lagde serie etter serie. Selvsagt for å tjene mest mulig. Og etter hvert MÅ det jo bli kjedelig. Det wr faktisk begrenset hvor interessante mennesker kan være. Det er nok også derfor at det er få amerikanske serier jeg gidder å følge med på. Gjentakelser er ikke spennende!

Sherlock klarte å holde meg interessert hele tiden. Jeg venta en hel uke på neste episode, det var nesten så jeg ....lengtet. Nå når det er slutt føles det tomt, men likevel riktig. Og sjansen for at det blir kjøpt DVDer er meget stor.

6 comments:

-e- said...

Siste og siste fru blom. BBC har alt bestilt en tredje sesong, kommer i 2013. Bare å begynne å glede seg!

Alle som har lest sin Watson/Doyle vet jo at det kun er enn sann kjærlighet i Holmes liv: Irene Adler.
"To Sherlock Holmes she is always the woman. I have seldom heard him mention her under any other name. In his eyes she eclipses and predominates the whole of her sex."


Dr. Watson in "A Scandal in Bohemia" from "The Adventures of Sherlock Holmes" (1892)(Doubleday p. 161)

Torill Jørgensen Frøise said...

Ah, der kan du se. Jeg tror jo på oppstandelse, men vildet si at det er det som skjer? Eller handler det om Watson? Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har lest min Watson/Doyle (muligens i ungdommen), men det stemmer nok at han var rimelig hetero i utgangspunktet. Det har nok også noe med tiden det er skrevet i. Muligens alt?

Takk for kommentar, viktig å bli oppdatert!

Marielle said...

Om han er hetero i canon.. well. Det er derfor man har fanfiction!

Torill Jørgensen Frøise said...

Good point, my dear Watson!

Elin said...

Jeg har serien på blu-ray. Hurra og danse meg rundt! <3

Torill Jørgensen Frøise said...

det har jeg også. snart. ville bare vente litt, slik at jeg kan late som om jeg ikke vet hva som skjer.