Wednesday, June 24, 2009

(Hey now, hey now) Don't dream it's (not) over

Eg trudde det var slutt, eller i alle fall at det blei ei pause. Så viser det seg at det er enkelte som ikkje kan stoppe medan leiken er god. Eg pratar (sjølvsagt) om Nina Karin Monsen. Denne gongen skal ho saksøkje staten fordi ho meiner den nye ekteskapslova har forringa hennar og andre heterofile sitt ekteskap.

Kjære Nina Karin! Eg skjønar ikkje korleis du tenkjer. Meiner du verkeleg at det at nokon får dei same rettane som deg gjer at dine rettar blir mindre verd? Eg tvilar på at ho når fram, og voner ho stopper før ho faktisk går til FN sin menneskerettskomité.

Kanskje på tide å finne seg ein ny hobby, Nina Karin? Har du tenkt på makramé?

Les om saka i Aftenposten

4 comments:

Bjørn said...

Jeg er ikke overrasket. Monsen har varslet rettssaken blant annet i boka si - som hun jo ble så priset for.

Det hun er spesielt opprørt over er at homofile partnere får lov til å forbli dekket av partnerskapsloven, mens heterofile ektefeller ikke får lov til å forbli i den forrige loven. Hun viser også til at da formuesforholdene i ekteskapet ble omgjort på starten av 1900-tallet en gang, fikk ekteparene lov til å forbli i den forrige loven.

Forskjellen denne gang er jo bare den lille detaljen at den nye loven ikke innebærer noen som helst substansiell rettslig endring for ekteparet som Monsen er en del av - men de følelsesmessige belastningene er tydeligvis så store for Monsen at de ikke er til å bære.

Det mest spennende med disse rettssakene er om de som skriver dommene klarer å holde seg saklige, eller om det blir innslag av raljering over Monsens følelse av å være urettferdig behandlet...

Sosialisten said...

At ho samanlinkar med endringane i ekteskapslova tidleg på 1900-talet er jo interessant. Kanskje ho helst vil attende til den tida då kvinna var juridisk og økonomisk underordna mannen?

I så fall vil eg vona at ho ikkje gløymer at kvinna skal teie i forsamlingar, så slepp ho å dumme seg ut med slike utspel som dette.

Bjørn said...

For øvrig all mulig ros for god tittel på innlegget. Jeg ser fram til mange flere Crowded House-inspirerte innleggstitler!

Torill Jørgensen Frøise said...

Bjørn: nei, ho har vel forsåvidt fortald oss at ho skulle stevne dette inn for retten, men eg håpte jo på at ho ikkje kom så langt. for sin eigen del håpar eg at ho snur i tide, og faktisk startar med makramé. det vil ho nok tene på sjølv også!

Sosialisten: eg trur ho lev litt i den tida, og syns nok vi andre og skulle gjere det.

Bjørn: det skal du ikkje sjå bort i frå.Crowded House kan brukast til så mangt. :)