Monday, October 04, 2004

Brussel

Så har jeg kommet hjem fra 5 dagers studietur til Brussel med jobben. Det var fem (1)morsomme, (2)velsmakende, (3)interessante, (4)slitsomme, (5)lønnsomme og (6)hyggelige dager.

(1)Det var en morsom opplevelse å dele rom med Charlotte. Første kvelden var vi på irsk pub for å se fotball, nemlig Rosenborg (eller Trondheim som de omtalte laget som i Brussel) mot Arsenal. RBK vant en overlegen seier med resultatet 1-1!! Siste dagen var den morsomste når det gjaldt utenomalkoholslige ting. Da dro vi først på tegneseriemuseet, og så Tintin, Lucky Luke, Asterix m.fl. i alle tenkelige og utenkelige situasjoner. Det var også der jeg fikk kjøpt den senere omtalte boka (til kun 33,19 Euro). Etterpå dro vi til MiniEuropa, der vi fikk se...ja, nettopp Europa* i miniformat. Anbefales!!

(2)Jeg fikk smakt på rundt 15 ølsorter, men med tanke på at Belgia har 2-300 kan jeg ikke skryte så veldig mye av det. Fikk smakt de belgiske vaflene, men dessverre ikke ordentlig flamsk pommes frites (vlamse frittes). I det hele tatt var det ikke mye av det lokale kjøkkenet vi smakte på.

(3) Siden dette var en studietur hadde vi selvfølgelig en del faglig innhold. Bl.a. hadde vi lunsj med Stig, som var norsk utsending i EU-kommisjonen med ansvar for media, kommunikasjon og informasjon. Han fortalte om hvordan ting fungerte i kommisjonen, og det fikk meg nok ikke til å bli MER EU-vennlig. Det er en utrolig fremmedgjøring, og usannsynlig høy terskel for å få kontakt med de som er inne i systemet. Dette er også gjeldende utenom jobben, noe som skremmer enda mer. Vi var også på EU-parlament-informasjonssenteret, der man fikk masse gratis propaganda..eh..informasjon mener jeg. "Kampen om jordbærisen" var skremmende lesing! Jeg har iallefall ikke blitt MINDRE "Nei til EU"-menneske etter dette. Besøket på den europeiske studentorganisasjonen (ESIB) var også veldig opplysende og interessant.

(4) Det er utrolig mye gåing når man er på storbyferie, og de første dagene var vi ikke så godt kjent, så vi gikk antagelig store omveier. På den andre siden fikk vi sett mer av byen. Etter som dagene går merker man at man at man begynner å bli litt sliten av å være sammen med de samme personene 24 t i døgnet, men det gikk bemerkelsesverdig bra!

(5) Mitt store mål, når det gjaldt shopping, var å få kjøpt noen filmer. Jeg nådde selvfølgelig mitt mål, og kom hjem med tre filmer. Dessuten fikk jeg kjøpt den fantastiske boka "David Boring", som jeg gleder meg til å ta fatt på.

(6) Fredag skulle jeg gjøre minst mulig, og da var jeg veldig glad for at jeg fikk gå på kafé med en av kollegene mine. Der snakka vi om løst og fast, og bare slappa totalt av!

Og alle var enige om at det var en fin tur! :)

Sånn....det var turen, helt kort. Det er mulig jeg kan skrive litt mer detaljert når jeg bare får ånden over meg!* for land i EU er det kun EU-land som er Europa.

2 comments:

Ingaroo Clingfilm said...

* unntatt i Storbritannia, der er Europa en fremmed makt og bør skys med alle midler.Så fin tur dere har hatt, da! Fint at dere kom dere avgårde i det hele tatt!

Anonymous said...

Det mangla vel noe her:
a) hvem klina med hvem internt?
b) hvem klina med lokalbefolkning?
a) hvem klina med noen internt?
c) hvem klina med noen i den norske EU-gjengen?
a) hvem klina med noen internt?
d) hvem kjøpte røyk til meg?